berpusat di bahagian utara(kedah dan pulau pinang) terutamanya.Berminat sila hubungi terus ke talian 0194956872(zunaida amir) atau 044900423(puan nora).boleh juga pm ke facebook www.hazzadelight.com

Rabu, 1 Februari 2012

cencaru belah belakang


bahan inti
cabai kering
sebiji bawang besar
seulas bawang putih
secubit belacan
garam
gula
cincangan mempelam

cara
1.Tumbuk kesemuanya sehingga agak-agak lumat(macam sambal belacan).

bahan lain
3 ekor ikan cencaru
kunyit 
garam

1.Belah bahagian belakang ikan cencaru dan bersihkan perutnya.
2.Lumurkan dengan garam dan kunyit kemudian masukkan inti tadi kedalam belahan
3.Goreng hingga garing,hiaskan dengan bawang yang digoreng bersama cabai hidup dan sedikit kicap..Sedia dihidang

sambal yang telah dimasukkan ke dalam 
Goreng...baunya..huhuhu
Siap!!!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan