tercomot skit..hehe terlajak moist topping
bahan-bahan
2 cawan tepung gandum
2sudu kecil baking powder
1 1/2 cawan gula halus
4 biji telur
2 sudu kecil vanila
1 cawan serbuk koko
3 camca makan gula halus
1 cawan air panas
1/2 cawan susu cair
250gm butter
cara-cara
1.Cairkan serbuk koko dengan 3 camca gula halus dan satu cawan air panas.Masak diatas api,setelah cair masukkan susu cair dan biarkan sejuk sedikit
2.Pukul butter dengan 1 1/2 cawan gula halus sehingga kembang.Masukkan esen vanila.
3.Masukkan telur sebiji demi sebiji dan putar lagi.
4.Masukkan tepung gandum dan baking powder yang telah diayak bersama.Selang selikan dengan koko cair tadi
5.Tuangkan dalam loyang dan bakar selama 1 jam dalam suhu 180 darjah celcius.
moist topping
150gm coklat masakan
1 1/2 camca makan susu pekat
4 camca makan air panas
cara-cara
1.Satukan semuanya.Masak diatas api dengan kaedah double boil.
2.Dah siap tuang diatas kek yang dah sejuk.
*p/s:kek ni bagi saya manis,sesiapa yang x sukakan manis,bleh kurangkan sukatan gula dalam adunan.
Manis-manis pon habis jugak.Saya sempat makan sepotong jer,hehe...
Tiada ulasan:
Catat Ulasan